top of page

Program de consultanță Literar-Artistică 
 

241379965_261149672570969_3240860562898315740_n_edited.jpg

Căutam de multă vreme pe cineva care să mă poată ajuta cu romanul meu, iar acum, în sfârșit, am găsit. Sunt foarte încântată și recunoscătoare că am întâlnit un om atât de pasionat și dedicat, dar mai ales răbdător și talentat. Am învățat foarte multe si pot să spun că am avansat foarte foarte mult alături de Alina într-un timp relativ scurt. Am înțeles unde aveam minusuri și am lucrat acolo.

Andreea Daniela R

orange-quotation-marks-png-7-1030x773.png

din dragoste pentru povești
 

242385902_4252570658145631_2554227374823887283_n_edited.jpg

Îndrumarea pe care am primit-o din partea Alinei m-a făcut să înțeleg că scrisul nu e doar imaginație, idei originale, ci și disciplină, rigoare, fără de care căile mai puțin bătătorite care te pot duce către autenticitate devin o junglă de nepătruns.

Mihaela V

242036278_574803210235519_7766018491167910510_n_edited_edited_edited.jpg

Mulțumesc, Wallachian Voice, pentru că m-ați ajutat cu mult profesionalism! Am rămas plăcut impresionată de cunoștintele dumneavoastră, de seriozitatea cu care lucrați și de faptul că mi-ați dat atât de multe sfaturi de care chiar aveam nevoie! Știu că mai am mult de învățat, de aceea sper că mă veți ajuta în continuare! Sunteți un exemplu pentru mine!

Carmen Alina D

197937296_1146576712512275_2136767843792006746_n.jpg

Nu cred că e nevoie să explic încântarea pe care o trăiești atunci când întâlnești pe cineva la fel de pasionat ca și tine, care îți înțelege perfect interesele, grijile și aspirațiile, și care te îndeamnă să îți depășești potențialul. Cu meticulozitate și răbdare, Alina despică firul (manuscrisul!) în patru, pătrunde dincolo de cuvinte, până în profunzimea temelor, motivelor și tehnicilor literare. Romanul meu are acum un început mult mai captivant, redundanța a fost eliminată, limbajul a fost revizuit și adaptat situației și chiar și personajele sunt... vii!

Lisa C       

215314192_10158786763497753_8591761788447197255_n.jpg

Căutam un corector pentru traducerea în limba engleză a romanului meu, versiunea în limba română fiind în curs de apariție la editura Eikon. Tradusesem eu singur o parte din text, dar tocmai asta era problema - textul suna a traducere, nu a poveste originală în engleză. Alina a făcut tocmai acest reglaj fin al expresiilor si gramaticii în privința cărora mă simțeam cam nesigur, deși vorbesc și citesc în engleză. Am apreciat experiența ei de corector și stilizator în această limbă, dublată de cea de scriitor. 

Alin Paul P

  • Facebook
  • YouTube
  • Instagram

Oferă Cititorilor cea mai bună versiune a poveștii tale 
 

După aproape 20 ani de scris, știu că aceasta este o activitate solitară, anevoioasă și, uneori, chiar neproductivă.

Fie că îți dorești să începi să scrii un roman sau o poveste, ori ai deja un manuscris, dar simți că acesta nu este gata încă și ai avea nevoie de o opinie imparțială, pot împărtăși cu tine tot ceea ce am învățat de-a lungul anilor ca scriitor și cititor deopotrivă, ajutându-te să-ți pui ideile în ordine, să-ți conturezi intriga și subtemele.

Ca editor independent & consultant, pot fi alături de tine la început, în faza incipientă a scrierii unei povești sau a unui roman, pe parcus și, desigur, la final, în faza de șlefuire a manuscrisului. 

 

Când ar trebui să colaborezi cu un editor profesionist? 

Autoarea bestseller New York Times de talie internațională Danielle Trussoni răspunde la această întrebare în Newsletter-ul său din 1 Ianuarie 2022, pentru scriitori debutanți din SUA: 

Ai de gând să publici la o editură tradițională? Dacă este așa, atunci un agent literar te va ajuta să editezi și să modelezi manuscrisul înainte de a găsi o editură. După ce o editură tradițională îți acceptă manuscrisul, atunci vei lucra cu editorul din oficiu. 

Dacă vrei să publici în sistem self-publishing, atunci ți-ai dori să lucrezi cu un editor de structură (developmental editor) cu ajutorul căruia cartea ta va ajunge la nivelul următor. După ce ai făcut tot ceea ce ai putut și simți că manuscrisul tău este „aproape gata”, vei descoperi că un editor de structură te va ajut
a să faci ultimul demers editorial. M-aș asigura totodată să angajez și un redactor (copy editor) în momentul în care draftul final este gata de publicare.  

Descoperă programul meu de consultanță și editare atât pentru textele în limba română, cât și pentru cele în limba engleză
 

how-to-respond-to-a-revise-and-resubmit-decision-from-a-journal-10-steps-to-a-successful-r
download.jfif
istock-1164644807.jpg

De ce consultanță literar-artistică?

Nu este suficient să scrii și să tipărești o carte. Contează cum scrii și în ce fel publici și promovezi acea carte. Scrisul este atât artă, cât și știință, iar autorii români sunt insuficient consiliați de către editori. Unele persoane își formează tot felul de concepții greșite legate de scris și publicat, scriitorii debutanți nu știu la ce ar trebui să se aștepte sau ce anume să ceară unui editor, în vreme ce editarea de structură este un subiect aproape tabu în țara noastră, foarte puține edituri oferind și explicând importanța unei astfel de intervenții pe text. 

Abordarea scrisului alături de specialiști rămâne totodată o investiție costisitoare. Practic, putem spune că în România investim foarte mult în scrierea, publicarea și promovarea unei cărți, deși nu putem câștiga suficient din vânzări nici măcar pentru a ne plăti facturile lunare.

 

Și atunci ne întrebăm: merită oare investiția în pregătirea noastră de scriitori și colaborarea cu un editor când putem scrie oricum și singuri, din instinct, și când putem publica pe platforme de self-publishing sau pe Wattpad? Răspunsul îl deține fiecare, în funcție de aspirațiile sale. 

 

Dacă scrierea unei cărți poate fi o modalitate terapeutică de a ne umple timpul liber, publicarea acesteia are anumite implicații. Din momentul în care oferim acces publicului la rezultatul hobby-ul nostru, indiferent că publicăm prin intermediul unei edituri, pe blogul propriu, ori pe alte platforme, ne asumăm o serie de responsabilități. 

 

Ceea ce scriem ne reprezintă, ne caracterizează. Odată ce publicăm o carte, nu mai putem schimba nimic, ca autori suntem puși în rând cu ceilalți autori, chiar dacă scriem de plăcere, în timpul liber, sau suntem începători, iar peste ani putem regreta o abordare superficială și amatoricească în acest domeniu. 


 
 

De ce să colaborezi cu mine?  

Am o imaginație bogată, sunt o fire energică, deschisă, empatică și intuitivă, astfel că pot simți ce îți dorești. 

 

Ca cititor, dintotdeauna am lecturat cărți din genuri și domenii variate, îmbogățindu-mi în permanență cunoștințele (istorie, literatură, psihologie, artă, istoria artei, muzică, știință, mitologie, misticism, gnosticism, dezvoltare personală, medicină, simbologie), iar ca scriitor am abordat de-a lungul anilor diferite genuri (fantasy, SF, romance, thriller, psihologic, dramă, gothic, polițist) și diferite stiluri, astfel reușind să mă dezvolt în mai multe direcții, pe lângă scrierea de articole pe diverse teme, materiale științifice și lucrări de non-ficțiune. Chiar și după ani de scris, însă, continui să învăț. Niciodată nu putem spune că am învățat destul. 

 

Anticipez cu ușurință, nu sunt impresionabilă, mă interesează logica și coerența, am alergie la dialoguri scrise într-un mod nefericit, la personaje și situații neverosimile, iar din aceste puncte de vedere îți pot fi de mare ajutor dacă ai nevoie de un editor de structură. Sunt axată pe detalii, impact, fluiditate și varietate lexicală și cu siguranță vei aprecia și felul în care corectez și stilizez un text.

 

Încrederea este cel mai important aspect, mai ales atunci când lucrezi cu o persoană din mediul online pe care nu ai mai întâlnit-o niciodată. Dincolo de ofertele de preț de pe piață mai mult sau mai puțin avantajoase, este important să știi cui îi încredințezi manuscrisul la care ai lucrat ani de zile. În plus, înainte de primirea manuscrisului integral, vom semna un acord de confidențialitate BETA-READER - AUTOR ce îți va proteja lucrarea nepublicată. Citește mai multe despre acesta pe Creative Law Center  

 

 

 

  • LinkedIn
bottom of page